top of page

LIEBERKINDROSENSTJERNE


Fotokusntner duoen Lieberkindrosenstjerne består af fotograf Karoline Lieberkind og skuespiller Line Bie Rosenstjerne.  

Med vores fælles baggrund i teater forsøger vi at skabe fotografiske visuelle fortællinger gennem forstørrede teatralske universer.

Vi udviklede vores særlige stil og kompositioner under Alias Teaterproduktions interdisciplinære forestilling The Female Gaze i 2021 som lod kvindelige kunstnere undersøgte kvindelige selvbilleder.

FEMALE GAZE

Dogmer for fotoserien FEMALE GAZE

 

 - At skabe en fotoserie som aldrig stopper – det er altid muligt at finde nye sider af kvinden, så der skal hele tiden skabes nye billeder med nye vinkler og nye måder at se kvinden på.

 

- At portrættere kvinden som et menneske og ikke et objekt og en stereotyp.

- At skabe billeder som portrætterer følelsen af at være den affotograferede kvinde - ikke kun en portrættering af hvordan kvinden ser ud.

 

- At kvinden aldrig er én til én i billederne – kvinden er mere end blot en kvindekrop. Hun er alt i billedet. Rummet, omgivelserne og rekvisitterne er lige så vigtige for portrætteringen af kvinden som kvindekroppen. Detaljer som fx genspejlinger, døre og vinduer til andre rum og verdner vise også kvinden.

 

- At kvinden er den samme model i alle billederne - enhver kvinde rummer uendelig mange sider, uendelige mange selvbilleder og uendelig mange kvinder.

 

- At handlingen i billederne altid er i en tilstand mellem noget der lige er sket og noget der skal til at ske.

 

- At beskueren får en aktiv rolle i billederne – beskueren er med i sengen med kvinden eller beskueren iagttager situationen bag et vindue osv.

 

- At det modsætningsfyldte mødes i billederne - motivet har et dualistisk sammenstød, en flerdimensionel betydning og fortælle mere end én ting.

 

- At billederne er fotografisk håndværk – alt er lavet under fotosessionen både genspejlinger, lys og sceniske opstillinger og ikke bagefter i Photoshop

bottom of page