top of page
48c9fba3-fdbe-4524-b95c-136e9012ce70.jpg

Maj Wad Seider Direktør og Medejer Lead

Female Gaze – så interessant, så vigtigt! Det er for mig den styrke kvinden har i sin indre og ydre autoritet og autencitet. Hun står stærkt og hviler i sine klare fornemmelser, måde at møde verden på og i sin anerkendelse af sine egne skrøbeligheder. Hun ved, at det er det verden har behov for og at hun ikke behøver at være på nogen anden måde.  

Jeg driver et impact-drevet konsulenthus. Vi er meget bevidste om, hvordan vi skaber forandring i verden. Ligestilling et er af dem. For mig personligt er Woman Leadership et kerneelement i mit arbejde og "indre aktivisme". Jeg har arbejde de sidste 12 år i Tyskland og på trods af gode intentioner og noget fremskridt her, er ligestilling stadig en virkelig lang rejse. Kvinder sidder stadig fastlåst i stereotyper, de ikke fortjener. Og derfor mange mænd er det, det samme. De skal virkelig turde rykke sig. Igennem min personlige profil skaber jeg konstant opmærksomhed på dette og forsøger at skabe nye veje for kvinder ved at dele mine personlige perspektiver som direktør/kvinde/mor og klare holdninger om strategier, der kan skabe rigtig og langvarende forandring.  Sammen med en anden powerkvinde laver jeg en bog „in the making“ som handler om, hvordan virksomheder faktisk kan skabe de rette vilkår og initiativer til at skabe mere ligestilling i de stadig meget mandsdominerde ledelsesgrupper. Så det er virksomhedens rum, men verdens rum er meget større.  

 

Jeg sidder i en lille park og jeg hviler i mig selv. Den har ikke alt for meget struktur og orden. Der er grønt halvvildt græs, træer, vilde blomster.  

 

Jeg synes, sådanne byrum har meget female gaze. De har nok Human Gaze mest af alt - de er der for alle og alle kan finde deres plads, men de afspejler meget af det, jeg relatere til FEMALE gaze. Det kræver nok også meget mod fra byarkitekten af designe dette "perfekte-uperfekte rum".   Der skal meget mere til iforhold til at få skabt mere female Gaze i verden. Jeg synes mest af alt det starter med at identifcere (ved hjælp af kvinder) de åbenlyse elementer der afspejler de mange ubevidsts valg, vi designer byrum, kunst, processer og alt muligt andet ud fra. At finde en måde at anderkende styrke og skrøbelighed i deres mere naturlige balance. 

bottom of page